Pikantny kurczak z musem z mango

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Super doznanie smakowe, połączenie mango z grillowaną papryką pepperonii..... i do tego kurczaczek.....

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - piersi z kurczaka: 2 sztuki
    - oliwa z chilli ((ze słoiczka czosnku w oleju z chilli)): 5 łyżeczek
    - ognista mieszanka przypraw: 1 szczypta
    - mango: 1 sztuka
    - papryka pepperoni: 1 sztuka
    - sok z limonki: 1 łyżka
    - ryż: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantny kurczak z musem z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyszczamy, marynujemy w oliwie z chilli, dodajemy szczyptę ognistej mieszanki przypraw (u mnie więcej:), odstawiamy na conajmniej godzinę. W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie, obieramy mango, paprykę oczyszczamy z pestek.
  • 2. Zamarynowanego kurczaka oraz paprykę pepperoni układamy na grillu, pieczemy ok 15-20 minut w piekarniku. Po 5-10 minutach wyjmujemy paprykę, nożem delikatnie zdejmujemy miąższ (bez skórki). Obrane mango razem z miąższem z papryki i łyżką soku z limonki wrzucamy do blendera (kilka kawałków odstawiamy do dekoracji), miksujey na jednolitą masę.
  • 3. Na talerzu do małych miseczek nakładamy mus z mango, obok układamy ryż i pokrojony w plastry kurczak, dekorujemy kawałkami mango.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mango Pierś z kurczaka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować