Pikantny kociołek

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

szybka i smaczna :]

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szynki bez kości: 500 gramów
    - papryka zielona: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - oleju: 1 łyżka
    - tymianek otarty: 1 szczypta
    - pieprz mielony: 1 szczypta
    - cebula: 1 sztuka
    - marchewki duże: 2 sztuki
    - koper: 1 szczypta
    - mielona ostra papryka: 1 łyżeczka
    - mąka pszenna: 3 łyżki
    - przyprawa do gulaszu: 3 łyżki
    - czosnku: 1 ząbek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Pikantny kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, drobno starty tymianek i pieprz wymieszać z mięsem – odstawić. W garnku zagotować szklankę wody, dodać mięso, wsypać ostrą paprykę (ilość wedle uznania – zależy jak bardzo pikantna ma być potrawa) i wlać olej. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski. Marchew obrać i pokroić w talarki, cebulę w drobną kostkę. Wsypać przyprawę do gulaszu – mniej więcej 3 łyżki. Dodać paprykę, marchew i cebulę oraz starty na tarce czosnek (na najmniejszych oczkach). Gotować jakieś 10 minut. Następnie odlać do kubka trochę „sosu” z gotującego się garnka i wsypać jakieś 3 łyżki mąki. Wszystko dokładnie wymieszać, żeby nie powstały grudy. Jeśli nie udało nam się i grudki powstały, najlepiej wlewać to przez durszlak – wszystko wymieszać i gotować na małym ogniu 4 minuty. Na końcu posypać pietruszką lub koprem. Możecie używać własnych metod zagęszczania sosu – wedle uznania :]
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować