Pikantne skrzydełka z serowym dipem

4.5 (183 ocen)

  • 30 min

Znany przepis kuchni USA, z rejonu Buffalo. Często modyfikowany. Ja proponuję taką wersję.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 - 12 skrzydełek kurczaka
    3 łyżki gotowego sosu chili
    pieprz
    sól
    olej do smażenia
    1 łyżka masła
    półtora łyżki octu jabłkowego
    Sos : 200 g sera pleśniowego typu Lazur
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    2 czubate łyżki gęstej śmietany
    pieprz kajeński
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pikantne skrzydełka z serowym dipem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem 1. Skrzydełka starannie umyłem, osuszyłem papierowym ręcznikiem. Odciąłem ostre zakończenia, a następnie każde skrzydełko przekroiłem na pół w stawie. Rozgrzałem olej, porcjami smażyłem osuszone kawałki mięsa , po około 8 minut. Na patelni rozgrzałem masło, dodałem sos chili i ocet, posoliłem. Do sosu włożyłem usmażone skrzydełka, podgrzewając wymieszałem je, aby sos dokładnie pokrył mięso.
    Sos : majonez , jogurt, śmietanę i pokruszony ser wymieszałem, nie rozcierałem, bo sos nie powinien być gładki..
    Gotowe skrzydełka przełożyłem na półmisek i podałem z dipem serowym i kawałkami surowego ogórka i selera naciowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować