Pikantne roladki schabowe w orzechach i sezamie

4.5 (181 ocen)

  • 20 min

smacznie zdrowo kolorowo

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g schabu
    papryczka peperoni
    4 paseczki żółtego sera
    4 paseczki masła
    1 konserwowy ogórek
    przyprawa do mięs

    do panierowania;
    1 łyżka siekanych orzeszków ziemnych
    1 łyżeczka sezamu
    2 łyżki bułki tartej
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantne roladki schabowe w orzechach i sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantne roladki schabowe w orzechach i sezamie 1. Schab pokroić na 4 grube plastry i rozbić młotkiem. Posypać przyprawą. Na każdy plaster położyć paseczek sera, paseczek masła, paseczek peperoni, i 1/4 ogórka konserwowego. Zwinąć w rulon i spiąć szpikulcem lub wykałaczkami.
  • Pikantne roladki schabowe w orzechach i sezamie 2. Bułkę tartą wymieszać z sezamem , orzechami , solą i pieprzem.
    W drugim naczyniu wybić jajko i rozmącić widelcem.
    Panierować w jajku i panierce, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor, podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami oraz dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować