Pikantne naleśniki z pieczarkami

5 (153 ocen)

  • 15 min

Razem z mężem nazywamy to danie "potrawą naszego domu" bo smakuje nam najbardziej ze wszystkich, które do tej pory jedliśmy. Może nie jest wizualnie zbyt piękne ale gwarantuje, że nadrabia smakiem :)

  • 15 min

Składniki:

  • 8 naleśników
    1 kg pieczarek
    1 cebula
    80 g serka topionego kremowego lub serowego
    3 łyżki ketchupu pikantnego
    duży pęczek szczypiorku
    8 plasterków sera żółtego
    pół łyżeczki cayenne
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Pikantne naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą (proporcje podałam w przybliżeniu gdyż zawsze robię je "na oko" aby konsystencja przypominała konsystencję śmietany). Smażymy je na dużej patelni.
  • 2. Do cebuli zeszklonej na łyżce oleju dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy do miękkości, a gdy wyparuje cała woda dodajemy cayenne i szczypiorek. Następnie zmniejszamy ogień na najmniejszy i dodajemy ketchup oraz serek topiony. Mieszamy, aż serek się roztopi i wszystko ładnie połączy.
  • Pikantne naleśniki z pieczarkami - przygotowanie 3. Na każdym naleśniku układamy plasterek sera żółtego i sporą łyżkę farszu. Zwijamy i zapiekamy ok. 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować