Pikantne leczo z cukinii

4.5 (191 ocen)

Jedno z ulubionych dań na które przepis dostałam od Mamy, polecam :)

Składniki:

  • 2 cukinie średniej wielkości
    duża cebula
    czerwona papryka
    4 małe papryczki cayenne lub pieprz cayenne (łyżeczka)
    kilka kropel tabasco
    mały kartonik przecieru pomidorowego 250 ml
    2 szklanki wody
    1-2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Pikantne leczo z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić pokrojoną cebulę. Wlać 2 szklanki wody.
  • 2. Wkroić obraną ze skórki i pozbawioną gniazd nasiennych cukinię oraz paprykę. Przyprawić i wlać przecier. Przykryć i gotować na małym ogniu, często mieszając.
  • Pikantne leczo z cukinii 3. Danie będzie gotowe, gdy sos zgęstnieje, a cukinia straci surowy wygląd i stanie się "szklista".
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować