Pikantne kotlety z piersi kurczaka z pomidorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy marynatę: olej, zmiażdżony czosnek, ocet balsamico i sos sojowy mieszamy w miseczce. Mięso kroimy w poprzek tak aby były dwa kotlety z jednej piersi. Kotlety solimy, pieprzymy i zalewamy marynatą - odstawiamy na minimum 1 godz. a następnie posypujemy pikantną mieszanką przypraw i grillujemy do czasu, aż się ładnie przypieką.
2.Przygotowujemy salsę: pomidory, cebulę, paprykę kroimy w kostkę. Papryczkę chilli kroimy w drobne paseczki. Do miski wkładamy pokrojone warzywa, mieszamy i dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny, oliwę i pokrojona bazylię. Całość dobrze mieszamy i podajemy do kurczaka. Dla złagodzenia pikanterii możemy podać z ziemniakami.
Komentarze