Szybka przekąska, którą można jeść na ciepło lub zimno, z sosem czosnkowym. Ciasto francuskie jest niezastąpione w mojej kuchni, zwłaszcza kiedy potrzebuję przygotować coś ekspresowo.
30 min
Składniki:
arkusz ciasta francuskiego
1 kiełbasa
8-10 pieczarek
po kawałku żółtej i czerwonej papryki
cebula
kilka plastrów żółtego sera
2 łyżki oleju
sól
pieprz
ostra papryka
oregano
Pikantne francuskie gniazdka z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Cebulę posiekać, kiełbasę i pieczarki pokroić w półplasterki, papryki w kostkę. Wszystko to podsmażyć na oleju i przyprawić. Z ciasta wykroić koła odrobinę większe niż foremki na tartaletki. Foremki wysmarować olejem i wyłożyć ciastem Do każdej nałożyć nadzienie
2.Plasterki sera pokroić w paseczki i ułożyć kratkę na gniazdkach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż ciasto będzie złote.
Komentarze