Pikantna zupa z czerwoną fasolą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupa niezwykle szybka do przygotowania ale zachwyci Was smakiem

  • 40 min

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka
    1 mała kapusta pekińska
    1 czerwona cebula
    puszka czerwonej fasoli
    2 łyżki sosu sojowego
    pikantny sos chili (np sambal) lub papryczka chili
    wywar rosołowy okoł 3 litry (może być z kostki)
    żółty ser do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantna zupa z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotować wywar rosołowy. Mięso pokroić w kawałki, kapustę poszatkować a cebulę posiekać w plasterki. Do wywaru wrzucić najpierw fasolę i mięso, potem wszystkie warzywa a następnie sos chili i sos sojowy. Od zagotowania trzymać na gazie około 3 minuty by warzywa pozostały jędrne. Gorącą zupę rozlewać do miseczek i posypać żółtym serem.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować