Zupa niezwykle szybka do przygotowania ale zachwyci Was smakiem
40 min
Składniki:
podwójna pierś kurczaka
1 mała kapusta pekińska
1 czerwona cebula
puszka czerwonej fasoli
2 łyżki sosu sojowego
pikantny sos chili (np sambal) lub papryczka chili
wywar rosołowy okoł 3 litry (może być z kostki)
żółty ser do posypania
Pikantna zupa z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotować wywar rosołowy. Mięso pokroić w kawałki, kapustę poszatkować a cebulę posiekać w plasterki. Do wywaru wrzucić najpierw fasolę i mięso, potem wszystkie warzywa a następnie sos chili i sos sojowy. Od zagotowania trzymać na gazie około 3 minuty by warzywa pozostały jędrne. Gorącą zupę rozlewać do miseczek i posypać żółtym serem.
Komentarze