pikantna zupa toskańska

0 (0 ocen)

  • Łatwy

przepis ten powstał od podstaw w mojej głowie.....spontanicznie.......

  • Łatwy

Składniki:


  • - skrzydło z indyka: 1 sztuka
    - pieczarki: 10 sztuk
    - ogórki kwaszone: 8 sztuk
    - groszek konserowowy: 1 puszka
    - marchewka: 4 sztuki
    - pietruszka: 2 sztuki
    - pomidory w puszcze z bazylią i czosnkiem: 2 puszki
    - czosnek: 2 ząbki
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią: 3 szczypty

Pikantna zupa toskańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. w średnim garnku gotujemy wywar na szkrzydle z indyka....jak mięso będzie miękkie dodajemy pokrojone w żulinki (paseczki) marchewke i pietruszke , gotujemy do miekkości, stopniowo dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, dodajemy przyprawy:ziele angielskie, pieprz młotkowany,liść laurowy oraz dwie kostki rosołowe drobiowe oraz pokrojony w cienkie plasterki ząbki czosnku.....pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawę suszone pomidory z bazylią i czosnkiem.....doprawiamy do smaku solą jeśli trzeba...podajemy z kolorowym makaronem..smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy