PIKANTNA ZUPA DYNIOWO-ZIEMNIACZANA

0 (0 ocen)

Pyszna, rozgrzewająca zupa na nadchodzące chłodne dni,zapraszam:)

Składniki:

  • 1 mała cebula
    ½ ostrej papryczki
    1 ząbek czosnku
    Mały kawałek imbiru świeżego
    280 g ziemniaków-waga obranych ziemniaków
    100 g marchewki
    65 g selera
    2 łyżki oleju rzepakowego
    570 g miąższu dyni- może być mrożona
    1000 ml wody
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Pikantna zupa dyniowo-ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, czosnek i papryczkę podkroić w małą kostkę. Imbir obrać i pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić wszystkie przyprawy poza imbirem.
  • 2. Gdy się lekko zeszklą dodać imbir. Po około 2 minutach dodać pokrojoną marchewkę i seler. Ziemniaki i dynię( mrożonej nie ma potrzeby rozmrażać, o ile zamroziliście ją w pokrojoną) pokroić w dużą kostkę.
  • 3. Dodać do garnka i przesmażać całość około 2-3 minut. Po tym czasie dodać wodę i całość gotować do miękkości składników. Doprawić do smaku solą. Zdjąć z ognia i zmiksować blenderem na gładko. Smacznego!

Porady

100 g to 36 kcal

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Imbir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować