Pijany arbuz

4.47 (150 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

bardzo orzeźwiająca przekąska mocno alkoholowa.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - arbuz: 1 sztuka
    - wódka cytrynowa Finlandia (można zastąpic zwykłą wódką lub innym alkoholem, np. tequilą): 0.25 litra
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pijany arbuz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Za pomocą strzykawki należy wstrzyknąć alkohol do wnętrza arbuza.Przed podaniem arbuza należy zostawić najlepiej na kilka godzin, by alkohol dobrze wsiąknął.
    Warto zająć się przygotowaniem pijanego arbuza nawet dzień przed planowaną imprezą.
  • 2. Arbuza przeciąć na pół i za pomocą łyżki do melona wykrawać kulki.
    Można wbić w nie wykałaczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować