Pierś kaczki z nutką cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Imbir oraz obraną cebulę posiekać , wymieszać z łyżką wody , winem i solą. Mięso pokroić w kostkę ( wielkość zależy od upodobań , ja pokroiłem drobno , dzięki temu jest bardziej miękkie), wymieszać z przygotowaną marynatą i odstawić na godzinę.
Kawałki kaczki wyjąć z marynaty i zrumienić na rozgrzanym oleju.
W rondlu wymieszać rosół drobiowy z dressingiem ryżowym. Dodać sok z cytryny i cukier. Dodać pokrojony szczypior . Doprowadzić do wrzenia.
Podsmażone mięso przełożyć do rondla z sosem , delikatnie zagęścić jasną zasmażką błyskawiczną Knorr , podgrzewać ok. 20 minut.
Gotowe danie przełożyć na ogrzane talerze . Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Udekorować wg uznania , u mnie kiszony ogórek , szczypior.
Komentarze