Pierś z patelnii

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zwykle z piersi robiłam kotlety, ale w tym wydaniu mięso było bardziej soczyste i miękkie.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 duża pierś
    2 łyżki musztardy
    1 łyżka oliwy z oliwek do marynaty
    1/3 łyżeczki soli
    3 szczypty pieprzu
    1 łyżeczka kurkumy
    1/2 łyżeczki przyprawy tandoori masala
    1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
    1 łyżka oliwy do smażenia

Pierś z patelnii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka należy przekroić na dwie połówki i dokładnie umyć a następnie osuszyć.Nacinamy mięso w kratkę i nacieramy solą, pieprzem, oliwą, kurkumą, przyprawą tandoori masala, sosem sojowym i na koniec musztardą. Odstawiamy tak przygotowane mięso do lodówki na około 45 minut.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy pierś na małym ogniu, przekręcając ją co 2 minuty. Pierś jest pyszna, miękka i soczysta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy