Pierś z kurczaka z papryką w cieście francuskim

4.99 (192 ocen)

Ciasto francuskie wspaniale komponuje się i na słodko i na słono. Proponuję w połączeniu z kurczakiem.

Składniki:


  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1papryka
    20dag pieczarek
    10dag sera
    6łyżeczek pesto bazyliowego
    1 op. ciasta francuskiego
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pierś z kurczaka z papryką w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić w kostkę usmażyć na oleju. gdy będzie prawie gotowa dodać paprykę pokrojoną w kostkę, chwilę podsmażyć. Następnie dodać pokrojone w kostkę pieczarki. Dusić wszystko razem, do momentu odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić. Ser zetrzeć na tarce i dodać do mięsa.

    Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów. Każdy kwadrat posmarować łyżeczką bazyliowego pesto, nałożyć farsz i zgiąć na pół. Dobrze zlepić brzegi. Piec w 180 stopniach przez pół godziny.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować