Ciasto francuskie wspaniale komponuje się i na słodko i na słono. Proponuję w połączeniu z kurczakiem.
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1papryka
20dag pieczarek
10dag sera
6łyżeczek pesto bazyliowego
1 op. ciasta francuskiego
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Pierś z kurczaka z papryką w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś pokroić w kostkę usmażyć na oleju. gdy będzie prawie gotowa dodać paprykę pokrojoną w kostkę, chwilę podsmażyć. Następnie dodać pokrojone w kostkę pieczarki. Dusić wszystko razem, do momentu odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić. Ser zetrzeć na tarce i dodać do mięsa.
Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów. Każdy kwadrat posmarować łyżeczką bazyliowego pesto, nałożyć farsz i zgiąć na pół. Dobrze zlepić brzegi. Piec w 180 stopniach przez pół godziny.
Komentarze