Pierś z kurczaka z oliwkami, w sosie serowo- śmietankowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest to potrawa bardzo delikatna w smaku, rozpływa się w ustach

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podwójna pierś z kurczka: 1 sztuka
    - żółty ser gouda: 150 gramów
    - oliwki zielone drylowane: 0.5 szklanki
    - czosnek w ząbkach: 2 sztuki
    - cebula (drobno posiekana): 1 sztuka
    - śmietana gęsta 18%: 2 łyżki
    DELIKAT DO MIęS I INNYCH POTRAW, PIEPRZ, PAPRYKA SłODKA, CHILLI:
    - olej rośliny: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z oliwkami, w sosie serowo- śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś z kurczaka z oliwkami, w sosie serowo- śmietankowym 1. Pierś z kurczaka pokroić na paski, można w kostke, doprawić, dodać posiekaną cebulę i przeciśniety przez praskę czosnek, zalać 2 łyżkami oleju, zamarynować na godzinę. Następnie przesmażyć całość na patelni, poddusić, dodać pokrojone oliwki. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do mięsa, wlać śmietanę, poddusić, do rozpuszczenia się sera, mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować