Pierś z kurczaka pieczona w marynacie jogurtowo-selerowej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatne i bardzo aromatyczne mięso. Zamarynowane w jogurcie i pikantnym selerze naciowym nabiera całkiem nowego smaku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • składniki podstawowe
    2 gałązki selera naciowego
    6 plastrów szynki
    200 g jogurtu naturalnego

    składnik dodatkowy
    1 podwójna pierś z kurczaka

    składniki robocze
    pieprz kolorowy
    1 ząbek czosnku
    sól himalajska

    dekoracja
    natka pietruszki
    rzeżucha
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka pieczona w marynacie jogurtowo-selerowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do jogurtu razem z przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Pierś kroimy w plastry. Wkładamy do marynaty i zostawiamy na godzinę w chłodnym miejscu. Wszystkie składniki przelewamy do naczynia. Na wierzch wykładamy pokrojoną w paski szynkę. Pieczemy pod przykryciem około 30 minut w 200 stopniach. Podajemy z rzeżuchą i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować