Pierś z kurczaka faszerowna mielonym z serem

4.5 (199 ocen)

Roladka ta może zostać podana jako porcja mięsa na obiad lub jako przystawka

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    20 dkg mielonej łopatki
    kawałek sera żółtego
    przyprawa do mięsa mielonego
    sól i pieprz
    1 jajko
    maka pszenna
    olej do smażenia
    bułka tarta

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Pierś z kurczaka faszerowna mielonym z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przyprawiamy do smaku przyprawą do mięsa mielonego, wbijamy jajko i dokładnie wyrabiamy, jeżeli mięso jest za rzadkie dosypujemy po łyżce bułki tartej.


  • 2. Pierś z kurczaka rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Rozbitego kotleta smarujemy cienką warstwą mięsa i w środek wkładamy kawałek żółtego sera, zwijamy i związujemy nitką. Obsypujemy mąką i smażymy na małym ogniu z każdej strony po około 5 minut.

Porady

Moja propozycja podania jako zakąski z duszonymi pieczarkami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować