Roladka ta może zostać podana jako porcja mięsa na obiad lub jako przystawka
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
20 dkg mielonej łopatki
kawałek sera żółtego
przyprawa do mięsa mielonego
sól i pieprz
1 jajko
maka pszenna
olej do smażenia
bułka tarta
Pierś z kurczaka faszerowna mielonym z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przyprawiamy do smaku przyprawą do mięsa mielonego, wbijamy jajko i dokładnie wyrabiamy, jeżeli mięso jest za rzadkie dosypujemy po łyżce bułki tartej.
2.Pierś z kurczaka rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Rozbitego kotleta smarujemy cienką warstwą mięsa i w środek wkładamy kawałek żółtego sera, zwijamy i związujemy nitką. Obsypujemy mąką i smażymy na małym ogniu z każdej strony po około 5 minut.
Porady
Moja propozycja podania jako zakąski z duszonymi pieczarkami
Komentarze