Pierś z indyka na kanapki

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

Delikatna, zdrowa i pyszna. Taką wędlinkę na kanapki zrobimy szybko i będzie o niebo lepsza od sklepowych.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg pierś z indyka
    1 cytryna
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Pierś z indyka na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z indyka na kanapki 1. Do miseczki ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny. Z połowy wyciskamy sok. Czosnek siekamy drobniutko i również dodajemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Pierś z indyka na kanapki 2. Pierś z indyka nacieramy solą i pieprzem i obtaczamy w marynacie. Odstawiamy na co najmniej 1 h do lodówki.
  • Pierś z indyka na kanapki 3. Po tym czasie wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy tak ok 30 – 35 minut w 180 stopniach.

Porady

Pod koniec pieczenia, warto rozciąć rękaw i przypiec trochę skórkę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować