Pierś z indyka z ananasem

4.43 (165 ocen)

  • 60 min

Pyszny filet z indyka, idealny na niedzielny obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • duży filet z indyka
    2 łyżki oleju
    łyżka masła
    puszka ananasów
    2 łyżki miodu
    goździki
    przyprawa do indyka
    sól
Wystaw ocenę:

4.43 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z indyka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przyprawione mięso 1. Mięso umyć, posolić, natrzeć olejem i oprószyć przyprawą do indyka, odłożyć na godzinę do lodówki.
    Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć wiórkami masła. Piec 45 minut w temperaturze 200 st. C.
  • Filet obłożony krążkami ananasa z goździkami 2. Filet obłożyć krążkami ananasa z goździkami. Miód podgrzać z 2 łyżkami zalewy z ananasa , posmarować pieczeń. Piec jeszcze 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować