Danie ma bardzo niską zawartość tłuszczu. Najemy się do syta, a przy tym będziemy czuć się lekko. Taką pierś proponuję podawać z letnią sałatką, można dodać jeszcze ryż lub soczewicę.
Dla 2 osób
Składniki:
2 pojedyncze piersi kurczaka
1/4 brokuła
50 g fety (centymetrowy plaster)
przyprawa do mięsa
Dodatkowo:
folia aluminiowa
Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi kurczaka oprószamy ulubioną przyprawą, po czym robimy kieszonkę tak jak na zdjęciu.
2.Plaster fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej kieszonki kurczaka wkładamy kawałek fety i różyczki brokuła. Każdą pierś kurczaka zawijamy oddzielnie w folię aluminiową.
3.Zawinięte piersi pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30 min.
Komentarze