PIernik z dżemem porzeczkowym oraz z rodzynkami i orzechami.

4.5 (142 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne szybkie iproste ciasto, Syci i zachwyca smakiem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 1, 5 łyżeczka kakao 1,
    szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 3 jajka 1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki----
    rodzynki i orzechy włoskie po 1\2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Przetwory

Piernik z dżemem porzeczkowym oraz z rodzynkami i orzechami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mąkę nalezy wymieszać z cynamonem, sodą i kakao. Dodać cukier, mleko, olej i jajka i ponownie wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać dżem porzeczkowy i znów wymieszać. 2. Rodzynki i orzechy obsypać niewielką ilością mąki i dodać do ciasta. Ponownie wszystko wymieszać. 3. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia forMY . Piec około 55 MINUT godziny w temperaturze 180 stopni C. Podawac gdy ostygnie:) SNACZNEGO

Porady

: składniki na dużą tradycyjna blachę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować