PIERNIK MORELOWY

4.5 (141 ocen)

  • 20 min

PULCHNIUTKI,WYJĄTKOWY SMAK ŚWIĄTECZNEGO CIASTA

  • 20 min

Składniki:

  • •4 szkl. mąki
    •5 jajek
    •1 słoik dżemu morelowego
    •2 szkl. cukru
    •2 szkl. mleka
    •1 szkl. oleju
    •1 cukier wanilinowy
    •2 lyzeczki cynamonu
    •2 łyzeczki sody oczyszczonej
    •2 łyzki kakao ciemnego
    •2 łyzeczki przyprawy do piernika
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piernik morelowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIERNIK MORELOWY 1. W garnku ubic jajka z cukrem i cukrem wanilinowym na puszysta masę. Nastepnie, ciagle miksując dodawac na przemian make i mleko. Wlewac stopniowo olej, wymieszac z kakao, cynamonem, soda oczyszczoną i przyprawa do piernika. Na koniec połaczyc z dżemem.
    Mase przełozyć do natluszczonej i wysypanej bulka tarta blaszki o wymiarach ok. 24x36 cm, wstawic do nagrzanego do 180 stopni piekrnika i piec ok. 45 min. Po tym czasie Sprawdzic patyczkiem czy gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować