Pierożki kakaowe z truskawkami i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z maki,kakao,ciepłej wody i oleju zagniatam elastyczne ciasto.Odstawiam na pół godziny.
Truskawki płuczę,szypułkuję kroję na kawałki posypuję cukrem oraz dodaję
drobno pokrojone listki mięty.
Obsypuję mąką wtedy owoce nie puszczą soku.
2.Ciasto cienko wałkuję i wycinam krążki szklanką.Na wycięte krążki nakładam farsz z truskawek i dokładnie zlepiam brzegi.
3.Wrzucam partiami pierożki do osolonego wrzątku i gotuje 4 min od monentu gdy wypłyną na wierzch.
Wyjmuje łyżką cedzakową układam na talerzach i polewam śmietaną wymieszaną z cukrem wniliowym.
Dekoruję truskawkami i listkami mięty.
Komentarze