Pierożki z rabarbarem

5 (190 ocen)

  • 60 min

Pyszne pierożki z rabarbarem z dodatkiem śmietanki i odrobiną cukru dające lekko kwaskowy posmak .

  • 60 min

Składniki:

  • Składnik - 500 gr mąki, około 500 gr rabarbaru,1 jajko + 1 zółtko, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka soli, dodatkowo do posypania cukier + śmietana 18%
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pierożki z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałeczki, Mąkę przesiać na stolnicę ,zagnieść z jajkami, solą, i olejem i ciepłą wodą w zależności ile będzie potrzeba.Rozwałkować i wycinac szklanką kółka.Na każde kółko kłaśc porcję rabarbaru i posypac lekko cukrem.Starannie pozlepiac brzegi .Gotować we wrzącej wodzie 5 - min od wypłynięcia.wyjąć łyżką cedzakową i podawać polane ze śmietaną i posypane cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować