Pierogi z wątróbką

4.38 (169 ocen)

Tak przygotowane pierogi robiła moja babcia :-))

Składniki:

  • Przygotować swoje sprawdzone ciasto na pierogi z ok. 1/2 kg mąki

    Farsz:
    ok. 1/2 kg wątróbki drobiowej
    1 - 2 cebule
    sól
    pieprz
    majeranek
    zioła prowansalskie

    Do okraszenia:
    ok. 20 dag słoniny
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.38 (169 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Wątróbka

Pierogi z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    Wątróbki umyć, oczyścić z błon i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać wątróbkę i dusić chwilę do miękkości. Przepuścić przez maszynkę i doprawić do smaku.
  • * 2. Z rozwałkowanego ciasta wycinać szklanką kółka, na każde nakładać farsz i sklejać brzegi. Gotować ok. 5 min. w osolonej wodzie. Okraszamy wysmażoną słoniną z cebulą.

Porady

Do tak przygotowanego farszu można jeszcze dodać obgotowanej, kiszonej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować