pierogi z wołowiną

4.5 (198 ocen)

pierogi z mięsem i barszczyk to coś co uwielbiam

Składniki:

  • ciasto
    kilo mąki
    szczypta soli
    jajko
    woda

    farsz
    cebula
    mięso wołowe ok1 kg
    20-40dag grzybów leśnych
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi z mięsem

Pierogi z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto
    Z podanych składników zagniatamy ciasto na pierogi
  • 2. Wołowinę dobrze umyć, podzielić na porcje, zalać zimną wodą i powoli doprowadzić do wrzenia. Gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Na rosole możemy ugotować dowolną zupę. Cebulę i grzyby kroimy na drobne kawałki i szklimy ja na łyżce masła. Mięso, przesmażone grzyby i cebulkę mielimy przez maszynkę i przyprawiamy.
  • 3. Ciasto rozwałkowujemy na cienki blat i kroimy na kwadraty, na każdy nakładamy po łyżce farszu i sklejamy brzegi.
  • 4. pierogi gotujemy w osolonej wodzie.
  • 5. smacznego

Porady

mrożenie pierogów jeśli zostaną nam pierogi i chcemy je zamrozić rozkładamy je na talerzach i czekamy aż obeschną z wody wtedy obracamy je na drugą stronę by również obeschły. Wtedy razem z talerzem je mrozimy.kiedy będą już zamrożone wyjmujemy je i zdejmujemy z talerza i pakujemy do woreczków i ponownie wkładamy do zamrażarki. Tak zamrożone pierogi nie będą poklejone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować