Pierogi z serem i malinami

4.47 (190 ocen)

  • 60 min

Bardzo aromatyczne i głębokie w smaku pierogi z malinami i serem

  • 60 min

Składniki:


  • 2 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki gorącej wody
    1 jajko
    sól
    200g sera białego
    1 łyżki mleka
    1 szklanka malin
    3 łyżki cukru z wanilią
Wystaw ocenę:

4.47 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi Ser

Pierogi z serem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, wody, jajka i szczypty soli zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przełożyć je do miski i przykryć gorącym talerzem (polanym gorącą wodą). Odstawić na pół godziny by ciasto odpoczęło.

    W międzyczasie ser rozgnieść widelcem z cukrem i mlekiem. Dodać maliny i delikatnie wymieszać. Porcje ciasta wałkować dość cienko. Wykrawać szklanką kółka. Nakładać po łyżeczce farszu i sklejać. Wrzucać pierogi na osolony wrzątek. Gotować 2-3 minuty od wypłynięcia i wyciągać z wody. Podawać z roztopionym masłem i kwaśną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować