Pierogi z mięsem (serca wieprzowe)

4.48 (172 ocen)

  • 60 min

Pierożki według przepisu mojej mamy. Mojej rodzinie bardzo posmakowały.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    30 dkg mąki pszennej
    sól, woda
    Farsz:
    1kg serc wieprzowych,
    vegeta, sól, pieprz
    1 mała cebulka
    1 łyżka smalcu
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi z mięsem Ser

Pierogi z mięsem (serca wieprzowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1p9j10b 1. Z podanych składników zagnieść ciasto jak na pierogi. Serca ugotować, przekręcić przez maszynkę na gęstej siatce .Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, dodać do zmielonych serc, wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku. Ciasto cienko rozwałkować. Wycinać sporym kieliszkiem krążki, rozłożyć nadzienie i starannie zlepić. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać odcedzone , okraszone skwarkami.

Porady

Idealnie pasuje do barszczyku czerwonego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować