pierogi z malinami

0 (0 ocen)

  • 1 min

nietypowe pierogi z owocami sezonowymi

  • 1 min

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej, 5 łyżek ciepłej wody, sól, łyżka oleju, cukier, pół kg malin

Pierogi z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mąkę wysyp na stolnicę. zrób dołek,wlej ciepłą wodę,olej,posól. zagnieć gładkie ciasto. maliny opłucz,wsyp na durszlak i obsyp cukrem. ciasto rozwałkuj i za pomocą szklanki wycinaj koła. delikatnie rozgnieć każde w rękach po czym nakładaj maliny i formuj pieroga. wrzucaj je na wrzącą wodę i zamieszaj. pierogi można podawać z jogurtem,bitą śmietaną.

Porady

aby pieróg się dobrze skleił maczaj co chwilę palce w mące. do wody daj dwie krople oleju,żeby się pierogi nie zlepiały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy