Pierogi z jagodami, twarogiem i cynamonem.

4.5 (165 ocen)

Szybkie, tanie i dzieci je uwilebiają.

Składniki:

  • Ciasto:
    ½ litra maślanki
    ½ kg mąki
    Szczypta soli
    Nadzienie:
    ½ kg twarogu
    2 szklanki jagód
    3 łyżki cukru
    cukier waniliowy
    1 łyżka cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z jagodami, twarogiem i cynamonem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz 1. Przesiewamy mąke na stolnice,dodajemy szczypte soli ,robimy wgłebienie i powoli wlewamy maslanke porcjami i zagniatamy ciasto. Musimy wziaść pod uwage ,ze maki sa rozne ,maslanki nalezy dodac tyle ile maka wchłonie. Ciasto odstawiamy na 20 min.
    Twaróg rozgniatamy w miseczce widelcem, wsypujemy jagody, cukry, cynamon, mieszamy.
    Ciasto rozwałkujemy i wykrawamy kółka, nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy pirogi.
    Gotujemy w wodzie do której dodajemy po pół łyżeczki cynamonu i cukru. Podajemy posypane cukrem lub ze śmietanką. Możemy z jednym i drugim.

Porady

Ciasto na pierogi wykonane według przpisu Uli243.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować