pierogi z kaszą jęczmienną

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

pierogi innaczej

  • 40 min

Składniki:

  • kasza jęczmienna woreczek,1/3 kostki fety ,1/2 opakowania liści szpinaku, 2 ząbki czosnku, masło, cebulka, 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz
    ciasto: 2 szklanki mąki, woda jajko łyżka oleju sól
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. szpinak smażymy na maśle z czosnkiem, kasze zalewamy wrzątkiem i pod przykryciem zostawiamy na 15-20 min , następnie łączymy kaszę ze szpinakiem fetą doprawiamy bułkę tarta dodaje jeśli farsz jest za wilgotny oaraz zeszkloną na maśle cebulke
    ciastko łącze wszystkie składniki ugniatam ,wałkuje a następnie szklanką wycinam okręgi na które daje farsz gotuje w osolonej wodzie aż wypłyną, okrasę robię ze smażonej cebulki na maśle

Porady

można podać z cebulka lub z czym lubimy bułki tartej dodajemy tyle by farsz był zwarty

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować