Pierogi z kaszą gryczaną i podrobami drobiowymi

4.5 (200 ocen)

  • 2 godz.

Pierogi z wykorzystaniem żołądków i serc drobiowych

  • 2 godz.

Składniki:

  • na ciasto
    450 g mąki
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka soli
    300 ml wrzątku

    nadzienie
    żołądki i serca drobiowe ok 500 g
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 cebula
    ziele angielskie
    suszone ogórki kiszone ok 1 łyżka
    listek laurowy
    2 szkl kaszy gryczanej
    1 jajko
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszą gryczaną i podrobami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki i serca oczyścić , włożyć do garnka , dodać warzywa, ziele angielskie i listek laurowy. Posolić do smaku i ugotować do miękkości. Wyłowić warzywa i podroby, ziele angielskie i listek usunąć, Uzupełnić wywar wodą do uzyskania 1 litra płynu. Zagotować, wsypać kaszę i gotować aż wchłonie cały płyn. Przykryć pokrywą i odstawić na 20 min.

    Podroby i warzywa zemleć w maszynce do mięsa, dodać do kaszy, doprawić solą i pieprzem, dodać jajko, suszone ogórki i wymieszać.

    Do maki dodać sól i olej, zaparzyć wrzątkiem i zagnieść ciasto
    Wałkować , wykrawać krążki i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z przysmażoną na tłuszczu cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować