Pierogi z kapustą i mięsem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Bardzo smaczne drugie danie .

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna ((+ do podsypania)): 55 dekagramów
    - woda gorąca: 1 szklanka
    - sok z buraków: 4 łyżki
    - sól: 2 szczypty
    - oliwa: 1 łyżka

    - biała kapusta: 15 dekagramów
    - mięso mielone z indyka: 15 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - sól ,pieprz ((do smaku)): 3 szczypty
    - papryka słodka w proszku: 2 szczypty
    - oliwa: 2 łyżki

    - boczek wędzony ((lub ogonówka wędzona)): 10 dekagramów
    - cebula: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapustą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy mięso i nadal podsmażamy. Kapustę drobno pokrojoną zalewamy gorącą wodą po 10 minutach odcedzając ją na sicie. Dokładamy do mięsa i mieszać przyprawiając solą, pieprzem i papryką. Podsmażamy przez 15 minut. Farsz ostudzić.
  • 2. Przesianą mąkę przez sito wsypać do miski i zrobić wgłębienie. Gorącą wodę wlać w to wgłębienie, dodać sok z buraków i zasypać mąką. Poczekać aż przestygnie i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować na równej grubości placki. Przyrządem do pierogów wycinamy kółka i na każde nakładamy łyżeczkę farszu i sklejamy. Gotujemy w osolonej wodzie z oliwą. Polewamy podsmażonym boczkiem z pokrojoną w kostkę cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować