Pierogi z kapustą i cebulką.

4.49 (188 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne i łatwe pierogi.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    pół łyżeczki soli
    około 1 szklanka ciepłej wody
    Farsz:
    połowa małej główki białej kapusty
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    sól,pieprz
    Dodatkowo:
    1 cebula
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapustą i cebulką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno pokroić ,zalać gorącą wodą i dusić do miękkości,po tym czasie dokładnie odsączyć z wody.Cebulę pokroić i zeszklić na oleju,dodać do kapusty i chwilę razem przesmażyć .Przyprawić solą i pieprzem,przestudzić.
  • Lepienie pierogów. 2. Ciasto wałkować ,wykrawać szklanką krążki,nakładać farsz i zlepiać.
  • 3. Pierogi gotować w osolonej wodzie 5 minut od wypłynięcia.Odcedzić.
  • Ugotowane. 4. Cebulę zeszklić na maśle i polewać nią ugotowane pierogi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować