Pierogi z farszem białej kiełbasy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zainspirowani ;) Wyszły pyszne...szybkie w przygotowaniu ;)

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    500 g mąki
    300 g gorącej wody
    50 g masła
    Farsz:
    700 g białej kiełbasy (u nas własnej roboty)
    majeranek
    Omasta:
    2 cebule
    100 g masła

Pierogi z farszem białej kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi z farszem białej kiełbasy 1. Farsz wyciskamy z osłonek, mieszamy z dużą ilością majeranku.

    Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

    Przekładamy na blaszkę.

    Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy