Pierogi z farszem z pasztetowej

4.44 (147 ocen)

  • 60 min

Farsz wymyśliłam sama, mężowi bardzo smakowały

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszenne
    ¾ szklanki gorącej wody
    Szczypta soli
    Na farsz:
    250 gr pasztetowej najlepiej swojskiej
    1 cebula
    2 łyżki masła
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.44 (147 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pieróg Pasztet

Pierogi z farszem z pasztetowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki. Na kółka nakładamy kawałek pasztetowej i dokładnie zlepiamy brzegi.
    Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli . Wkładamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 3minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową na półmisek, pojedynczo ,aby się nie skleiły.
    Na patelni przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę na maśle z dodatkiem oleju.
    Okraszamy tym pierogi.

Porady

Pasztetowa powinna być dobrej jakości

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować