Pierogi z farszem z kasz i fety

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Z poprzedniego obiadu zostało mi trochę kaszy pęczak i grycznej. Postanowiłam z robić pierogi. Wyszło ciekawie i smacznie.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ok. 1/2 szk ugotowanej kaszy pęczak
    ok. 1/2 szk ugotowanej kaszy gryczanej
    garśc suszonej włoszczyzny
    1/2 szklanki bulionu
    cebula
    125 g fety
    pieprz
    łyżeczka posiekanje natki pietruszki
    olej

    2 szk mąki
    3/4 szk ciepłej wody
    szczypta soli
    łyżka smalcu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z farszem z kasz i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na pierogi zagniatam , aż powstanie elastyczne ciasto . Zawijam w folię i odkładam na bok na 30 minut. Cebulę kroję w kosteczkę i szklę na oleju, dodaję suszoną włoszczyznę. Podlewam bulionem i duszę około 10 minut aż warzywa zmiękną. Następnie dodaję obie kasze. Mieszam. Dodaję natkę i doprawiam pieprzem. Farsz lekko studzę i mieszam z fetą. Ciasto cienko rozwałkowuję. Wykrawam krążki i nakładam po łyżeczce farszu. Dokładnie zlepiam. Gotuję w osolonej wodzie około 3 minuty od momentu jak pierogi wypłyną na powierzchnię. Podaję okraszone cebulką lub podsmażone na patelni. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Kasza pęczak Kasza Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować