Pierogi z agrestem

0 (0 ocen)

Znudziły mi się pierogi z jagodami jak i truskawkami. Postanowiłam więc zrobi pierogi z agrestem. To był strzał w dziesiątkę! Polane śmietana i posypane cukrem smakują wybornie !! SPRÓBUJ!

Składniki:

  • Ciasto:
    35 dag mąki
    jajko
    sól
    1/2 szkl. wody

    Nadzienie:
    400 g agrestu
    cuikier

    Polewa:
    Śmietana 18%
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki , jajka , soli i wody wyrabiamy jędrne ciasto. Wałkujemy i wykrawamy szklanką krążki
  • 2. Agrest myjemy, osuszamy, odrywamy ogonki. Owoce zasypujemy odrobiną cukru, odstawiamy na 10 min
  • 3. Na środek każdego krążka ciasta nakładamy odrobinę cukru oraz owoce. zlepiamy pierogi
  • 4. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie z odrobiną oleju około 7-8 minut. Odcedzamy.

    Polewamy śmietana i posypujemy cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować