Pierogi z serem i miodem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tradycyjne pierogi z podkręconym serowym nadzieniem. Łatwe do przygotowania, idealne danie na letni obiad, pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    -50 dag mąki pszennej
    -1/2 szklanki gorącej wody
    -1/3 szklanka oleju
    -2 całe jajka
    -1 żółtko

    Nadzienie serowe:
    -50 dag zmielonego białego sera
    -4 łyżki rozpuszczonego miodu
    -4 łyżki jogurtu greckiego
    -1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    - szczypta pieprzu i cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi Ser

Pierogi z serem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować cienko na ok 3 mm, wykrawać szklanką kółka. Podobnie wykonać nadzienie serowe - łącząc wszystkie składniki. Nakładać po łyżeczce farszu i zlepiać :) Wrzucać na gotującą, osoloną wodę, czekać aż wypłyną, zawrzą, po chwili wyjąć :)

Porady

Dla lepszego smaku można wysmażyć śmietanę 18% i okrasić pierożki :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Pieprz Sery

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować