Pierogi pychotki z serem i ryżem na słodko.

4.5 (200 ocen)

  • 45 min

Każdemu smakują a w szczególności dzieci,mój synek zajada aż nie może skończyć.

  • 45 min

Składniki:

  • CIASTO:1 kg mąki,1 jajko,1 łyżeczka masła miękkiego,ciepła woda.Z podanych składników zrobić ciasto.Składniki na farsz:1 kg sera białego,2 woreczki ryżu,cukier waniliowy,4 łyżeczki cukru pudru,2 całe jajka.
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi pychotki z serem i ryżem na słodko. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze sładników na ciasto wyrobić ciasto.Rozwałkować na stolnicy,szklanką wycinać krążki.Ugotować 2 woreczki ryżu,ostudzić.1 kg sera białego przecisnąć przez praskę połączyć z ryżem,dodać cukier waniliowy oraz 4 łyżki cukru pudru i 2 całe jaja.Wszystko dokładnie wumieszać.Farsz łyżeczką układać na krążkach wyciętych z ciasta,zlepiać dokładnie brzegi,gotuję.Po ugotowaniu podaję ze śmietaną lub smażę na patelni na rumiany kolor.Jedne i drugie smakują doskonale.

Porady

Cukier waniliowy jest niezbędny do pierogów na słodko smakują wtedy idealnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować