pieczeń rzymska z francuską musztardą

4.5 (159 ocen)

robię pieczenie do chleba

Składniki:

  • - 1 kg mięsa z łopatki
    - 1,5 łyżki musztardy francuskiej
    - 0,5 łyżeczki ostrej papryki
    - 0,5 łyżeczki pieprz kolorowy
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 łyżka papryki słodkiej
    - 2 łyżka oleju
    - sól wg smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń rzymska z francuską musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Mięso zmielić do mięsa dodać musztardę paprykę ostrą starty ząbek czosnku pieprz utłuc w moździerzu na mniejsze kawałki dodać do mięsa doprawić solą dobrze wymieszać długo wyrabiać odstawić na noc
  • 2. - Mięso włożyć do formy keksowej z foli aluminiowej
  • 3. - Olej wymieszać z papryką słodką posmarować pieczeń wstawić do piekarnika Nagrzanego 200 stopni na blachę zalaną 1/3 wodą piec 10 minut potem zmniejszyć do 180 stopni piec około 1 godziny zostawić do wystygnięcia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować