pieczeń rzymska

4.5 (163 ocen)

Doskonała na kanapki

Składniki:

  • 1,2 kg łopatki
    2 jajka
    1 czerstwa bułeczka
    2 ząbki czosnku polskiego
    przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego , majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki

Pieczeń rzymska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namoczyć starą bułkę w wodzie i gdy zmięknie dokładnie ją odcisnąć. Łopatkę zmielić.
    Do mięsa dodać bułkę, jajka, sól, pieprz, majeranek, czosnek,i przyprawę do mięsa mielonego
    Składniki dokładnie wymieszać.Gdyby mięso było zbyt mocno zbite można dodać odrobinę wody.
    Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wsadzić mięso i dokładnie rozłożyć po całości.
    Piec 1.10 - 1.2. godziny w 190 stopniach. Obserwujcie pieczeń – wyjmijcie ją gdy wierzch się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować