Pieczeń z jejecznym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone doprawiamy i dobrze wyrabiamy.
2.Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj na tarce.
3.Do naszego jajecznego farszu dodaj wszystkie składniki i posiekaną pietruszkę. Wymieszaj.
4.Mięso mielone rozłóż tworząc płaski prostokąt na foli aluminiowej lub na macie nieprzywieranej.
5.Na mięso połóż nasz farsz jajeczny i rozłóż go na całości mięsa.
6.Następnie delikatnie zwijaj w roladę.
7.Zawiń w folię aluminiowa i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200st. i pieczemy około 60 minut.
Porady
Roladę najlepiej po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić na 15 minut w foli przed podaniem-wtedy ładnie się zahartuje i nie rozwali podczas pieczenia.
Komentarze