Pieczeń gołąbkowa z sosem pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Zabrakło mi czasu na zawijanie gołąbków więc zrobiłam z nich pieczeń.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
    1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    1/6 kapusty
    1 cebula
    pieprz i sól do smaku
    1 szczypta chili
    2 jajka
    2 łyżki kaszy manny
    olej do foremki i smażenia
    5 pomidorów
    zioła prowansalskie
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki śmietanki 30%

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń gołąbkowa z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażamy wraz z posiekaną kapustą i cebulką, Przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na patelni aż mięso i kapusta będą miękkie. Następnie łączymy z ugotowanym i wystudzonym ryżem. Przyprawiamy do smaku również solą i pieprzem. Możemy dać szczyptę chili. Wbijamy jajka, dodajemy kaszkę i mieszamy. Masę przekładamy do wysmarowanej olejem keksówki. Pieczemy w piekarniku około 50 min w 180 stopniach.
    Pomidory myjemy i obieramy ze skórki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy czosnek wraz z kawałkami pomidorów. Gdy podsmażymy miksujemy blenderem. Dodajemy śmietankę i zioła prowansalskie. pieczeń podajemy z sosem i ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować