Pieczeń boczkowa z jajkiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

Polecam :-)

Składniki:

  • 1 kg surowego boczku
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    6 jajek (ugotowanych na twardo)
    1 szkl mleka
    1 łyżka vegety
    pieprz
    sól
    olej do smażenia

Pieczeń boczkowa z jajkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka 1. Czosnek przecisnąć przez praskę. Boczek zmielić. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Boczek połączyć z pieczarkami i czosnkiem dodać szklankę mleka. Wszystko dokładnie wymieszać. Część masy przełożyć do keksówki (11/35), ułożyć na niej jajka i przykryć drugą częścią masy. Piec 1 godz w tem. 180*C.

Porady

Pieczeń przed pieczeniem można posypać z wierzchu startym serem żółtym (ok. 20 dag).

Komentarze

Podobne przepisy