Pieczeń na kanapki.

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Domowa wędlina do pieczywa jest najlepsza. Warto poświęcić trochę czasu i ją przygotować, przynajmniej wiemy co w niej jest. Polecam na śniadanie lub kolację.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Masa mięsna:
    1 kg łopatki wieprzowej
    1 bułka namoczona i odciśnięta
    3 jajka
    3 ząbki czosnku
    sól do smaku
    pieprz czarny grubo mielony do smaku
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    kilka ziarenek pieprzu czarnego
    1 liść laurowy

    Dodatkowo:
    aluminiowa foremka do pieczenia
    1 łyżka oleju
    1 łyżka bułka tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Kanapki Dodatki Wędliny

Pieczeń na kanapki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy następnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem z bułką . Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę i razem z przyprawami i jajkami dodajemy do zmielonego mięsa, dokładnie wyrabiamy.
  • 2. Foremkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą, przekładamy do niej mięsną masę dokładnie ubijając. Następnie pieczemy około 1 godzinę w temperaturze 190 stopni.
  • Upieczone. 3. Pieczeń studzimy w foremce. Zimną wyjmujemy, kroimy w plastry i podajemy. Smacznego.

Porady

Upieczona pieczeń będzie odchodziła od ścianek foremki i będzie z wierzchu zrumieniona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

4.91 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab peklowany pieczony (domowa wędlina)

To może cię zainteresować