Pieczarki z pesto i mozzarellą w cieście francuskim

4.49 (149 ocen)

  • 40 min

przekąseczki na stół

  • 40 min

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
    15 małych pieczarek
    pesto (ja użyłam pesto z rzeżuchy)
    1 kulka mozzarelli
    białko
    mak
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Pieczarki z pesto i mozzarellą w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki z pesto i mozzarellą w ciescie francuskim 1. Ciasto pokroić na 15 kwadratów o oku ok 9 cm.
    Na każdym kwadracie ułożyć małą łyżeczkę pesto, na nim pieczarkę a następnie plasterek mozzarelli.
    Wszystkie rogi ciasta zebrać i skleić na górze.
    Przed pieczeniem posmarować rozmąconym białkiem i posypać makiem

    Piec w temp 200 st z termoobiegiem ok 20 min.
    Podawać jako przystawka czy przekąska na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować