Pieczarki w panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest to dobry dodatek np. do dań obiadowych.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
    3 jajka
    mąka
    bułka tarta
    50 ml mleka
    degusta
    olej do smażenia ok 0,5 l

Pieczarki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki należy oczyścić, opłukać i osuszyć. Następnie delikatnie oprószyć degustą. Jajka sparzyć, wbić do miseczki dodać mleko i całość rozkłócić. Pieczarki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Gotowe pieczarki smażymy w dobrze rozgrzanym i głębokim tłuszczu.

Porady

Pieczarki najlepiej wykładać na talerz przykryty ręczniczkiem papierowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy