Pieczarki w cieście piwnym

4.49 (179 ocen)

  • 30 min

Pieczarki w cieście piwnym to idealna przekąska na imprezę. Szybkie i proste w przygotowaniu zachwycą zarówno smakiem jak i wyglądem wszystkich gości.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦1 ½ szklanki piwa
    ◦1 szklanka mąki tortowej
    ◦½ szklanki bułki tartej
    ◦600 g pieczarek
    ◦sól
    ◦pieprz

    Dodatkowo:
    ◦olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Pieczarki oczyszczamy, zastawiamy nóżki. W misce mieszamy piwo z mąką i bułką tartą. Ciasto powinno być dość gęste. No koniec doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. W głębokim rondelku lub garnuszku rozgrzewamy olej. Pieczarki zanurzamy w cieście i smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Temperatura oleju nie może być zbyt wysoka, bo panierka się przypali. Usmażone pieczarki odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

    Podajemy ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować